"Stakingsdagen"

31-01-2020
De afgelopen twee dagen stonden ook op De Steiger in het teken van de Lerarenstaking. De leerkrachten van onze school waren deze keer wel aanwezig, maar er werden geen lessen gegeven.
Een enkele toets ging wel door, maar verder werden er veel gezelschapsspelletjes gespeeld. Op vrijdagmorgen hebben de kinderen van groep 1 t/m 6 een protestmars gehouden.

Hieronder een berichtje uit groep 7-8 over deze twee dagen.
De groepen 1 t/m 6 gingen de straat op. Groep 7/8 heeft de protestborden gemaakt die daarbij zijn gebruikt; meer geld, meer handen en als het even kan meer meesters! Wat hebben ze goed meegedacht. 
In groep 7/8 zijn we de ochtenden wel gestart met de Cito's taalverzorging taak 3 en taak 4. Ze hebben rustig en netjes gewerkt. Complimenten hoor, zeker omdat ik weet dat ze liever vrij waren geweest ;-)
Donderdag hebben we na de toets met de hele klas gezelschapsspelletjes gedaan. Er werd gebouwd, ik zag poep, er werden opdrachten aan elkaar gegeven en er werd d.m.v. vragen getest wie de meeste mensenkennis heeft. In de middag mochten de kinderen kiezen tussen ontwerpend leren of meedoen aan de tekenwedstrijd voor carnaval. De meiden kozen voor de tekenwedstrijd. Hele leuke ideeën werden uitgetekend. Aankomende week zullen de puntjes op de 'i' worden gezet en worden de tekeningen bij juf Esther ingeleverd. Alle jongens kozen voor het ontwerpend leren: ontwerp een vlot die niet zinkt en zoveel mogelijk koffers kan dragen. Ze hebben gebouwd, getest en aangepast. De hele klas is super creatief bezig geweest! De dag hebben ze afgesloten in de gymzaal bij juf Maaike. 
Op vrijdag hebben we de "grej of the day" van vorige week besproken -> Alcatraz. Ook heb ik een nieuw raadsel met ze meegegeven: Dit koppel maakte wel heel rare romantische uitstapjes. Denkt u met ze mee?? 
Vervolgens zijn we naar het trapveldje gegaan waar de jongens hebben gevoetbald en getafeltennist. Met de meiden hebben we weerwolven gespeeld. Heerlijk uitgewaaid! In de middag mocht iedereen in een onesie naar school om verstoppertje te spelen. Was je gevonden?? Dan moest je 5x opdrukken of 5x een kikkersprong doen. Na drie potjes liep het zweet over de gezichtjes. Dus de middag hebben afgesloten met het kijken van de grappige film "Jumanji". Al met al twee dagen samenwerken, samen leren, samen spelen. 

Foto's